Hometta kesämökillä?

Mökkikausi lähenee ja pian nautitaan rantasaunasta, grilliherkuista ja valoisista kesäilloista luonnon helmassa! Monelle mökkikauden avaus tarkoittaa myös työleirin alkamista, puuhaa kun riittää niin ulkona kuin sisällä eikä tekeminen ikinä tunnu loppuvan. Ulkoilman allergeenit ja sisällä leijaileva pöly saattavat aiheuttaa nenän tukkoisuutta ja muita allergiaan viittaavia oireita kenelle tahansa.

 

Talven jälkeen mökkiin palatessa moni haistelee etenkin vanhempien mökkirakennusten sisäilmaa pohtien, onko kesämökillä haitallista  hometta tunkkaisesta hajusta johtuen? Mahdollinen homekasvu kannattaa selvittää mahdollisimman nopeasti ja tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet.

Tehokas ensiapu hometta vastaan ​​on ilmanpuhdistimen käyttö. Homeitiöt liikkuvat ilmassa löytääkseen uusia paikkoja kolonisoitua eli asuttaa jokin alue ja lähteä leviämään. Ilmassa leijuvat mikroskooppisen pienet itiöt kulkeutuvat hengityksen kautta keuhkoihin, sitä kautta verenkiertoon ja näin ne vaikuttavat mahdollisesti myös terveyteen. Siksi näiden itiöiden poistaminen huoneilmasta suojaa mökkiä ja huonekaluja sekä vaikuttaa suotuisasti asukkaiden vointiin.

 

Air Revivalia on tutkittu myös sen vaikutuksesta homepartikkeleihin huoneilmassa: Tutkimuksessa havaittiin, että Air Revival vähentää huoneilman homeitiöiden määrää kahden kuukauden jakson aikana 95 prosenttia.

 

Havainnollisin esimerkki ilmanpuhdistimen vaikutuksesta sisäilmassa esiintyviin homeitiöihin on nähtävissä selkeästi tässä Air Revival:in tutkijoiden toteuttamassa testissä Ruotsissa:

 

Air Revival asennettiin kosteudelle herkästi altistuvaan tilaan, tarkemmin hevostalleille. Lopputulos homeen esiintymisessä ilmassa on havaittavissa suoraan näistä agar-maljoista kuvatuista 'ennen ja jälkeen' -otoksista. Hevostallin ilmassa esiintyvien homeitiöiden määrä väheni merkittävästi (yllä olevat otokset ennen ja alla olevat otokset jälkeen Air Revivalin). Lisäksi kyseisen tallin hevosten suorituskyvyssä havaittiin paranemista testin aikana.

 

Koska Air Revival tehoaa myös esimerkiksi ilmassa esiintyviin allergeeneihin, on se oiva matkakumppani mukaan mökille edesauttamaan kehon omaa puolustuskykyä toimia elpyessään puhtaassa sisäilmassa.

 

(Copyright: Neoventor Medicinsk AB)

 

 

Please reload

Please reload