Usein kysyttyjä kysymyksiä

- Miksi laite tulee kiinnittää ikkunaan tai peiliin?

VASTAUS: Laite kerää ilmasta haitallisia mikroskooppisen pieniä hiukkasia mustan jännitevanteen taakse. Koska ikkuna tai muu lasipinta on helppo puhdistaa kertyneistä hiukkasista, vaihdettavia suodattimia ei tarvita. Jos makuuhuoneessa haluaa pitää verhot kiinni öisin, on järkevintä sijoittaa laite esimerkiksi peiliin tai tauluun; Laitteen eteen asetettu verho heikentää laitteen tehoa.Taustalle voi asettaa siis minkä tahansa helposti puhdistettavan levyn (peiliovi, pleksinen muovi, taulu, ym.). Hiukkasten kerryttyä laitteen taustalle, ne klusteroituvat, eli kiinnittyvät tiukasti toisiinsa, eivätkä siten vapaudu takaisin sisäilmaan, vaikka laitteen kytkee väliaikaisesti pois virrasta taustalasin puhdistuksen ajaksi.

 

Laite voidaan sijoittaa väliaikaisesti myös lattialle/pöydälle seinää vasten esimerkiksi matkoilla.

 

- Haluaisin ostaa tuotteen mökille. Toimiiko se saaressa?

VASTAUS: On tärkeää, että missä tahansa Air Revival otetaan käyttöön on saatavilla sähköä. Lisäksi tulee varmistaa, että pistorasia tilassa, mihin Air Revival aiotaan sijoittaa on maadoitettu. Kunhan mökkituvassa, makuuhuoneessa tai muussa sopivassa sisätilassa on olemassa kuvan mukainen suojamaadoituskoskettimilla varustettu pistorasia, Air Revival sopii hyvin.

 

- Asensin laitteen yli viikko sitten, enkä vieläkään näe mitään kertyneen taustalasiin. Mistä tiedän, että se toimii?

VASTAUS: Air Revival käsittelee mikroskooppisen pieniä hiukkasia, joiden havainnoiminen silmin on mahdotonta. Juuri nämä erityisen pienet ilmassa esiintyvät partikkelit ovat terveydelle kaikkein haitallisimpia, koska niiden poistamiseksi sisäilmasta ei kotikonstein ole tehtävissä juuri mitään. Nanokokoisten partikkelien kertyessä hiljalleen enenevässä määrin  laitteen taustalle, alkaa silmällekin hahmottua haalean harmaa tomumainen kerros hiilikuituvanteen takana. Laite  toimii, kun muuntajassa palaa valo ja asennuksen yhteydessä on tarkistettu, että musta hiilikuituvanne on paikoillaan virtayksikössä. Voit myös kokeilla pitää kättäsi kämmenmitan päässä hiilikuituvanteen takana ja havaita kevyttä ilmavirtaa. Muista suorittaa asennus aina ennen virran kytkemistä! Katkaise virta aina ennen laitteen siirtämistä tai taustalasin puhdistamista.

 

- Voiko näin kevyt ja yksinkertainen laite toimia?
VASTAUS: Air Revival on ansioituneen tutkijan vuosikymmeniä kehittämä innovaatio, joka mukautuu mihin tahansa sisätilaan ja on yksinkertainen käyttää. Tuote on käynyt läpi Ruotsin teknisen tutkimuslaitoksen testejä, joissa sen teho on puolueettomasti todistettu. Sen kyky puhdistaa ilmaa haitallisimmista nanohiukkaisista on jopa 96 000 litraa tunnissa, ollen yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin yleisesti käytetty HEPA-suodatintekniikka.

 

Laitteen käyttämä EAC-tekniikka on ollut käytössä jo 90-luvulta lähtien ja teknologian tehoa on tutkittu laajalti. Laitteen aikaansaamalla staattisella sähköllä ei ole tunnettuja sivuvaikutuksia: Staattisen sähkön pitoisuudet, jotka Air Revival tuottaa muistuttavat luonnossa yleisesti esiintyviä pitoisuuksia. Air Revival on CE-merkitty, patentoitu tuote ja sen jälleenmyyntiä hallinnoi edelleen laitteen kehittäjä perheyhtiönsä kautta.
 

- Kaksi lapsista on astmaatikkoja ja siivotaan koti huolellisesti kaksi kertaa viikossa. Silti tytöt oireilee, vaikka meillä ei ole eläimiä. Onko tieteellistä tutkimusta laitteen toimivuudesta astman avuksi?

VASTAUS: Ulkoilman pienhiukkasten on todettu lisäävän lasten ja astmaatikkojen oireita. Jopa suhteellisen puhtaan ilman Tukholmassa on todettu lisäävän riskiä astmaan ja allergiaan yli 4000 lasta käsittäneessä BAMSE-tutkimuksessa Ruotsissa. Air Revival on patentoitu innovaatio, jonka teho on puolueettomissa testeissä todennettu. Tutkimuksia Air Revivalin ilmapuhdistustekniikan mahdollisista vaikutuksista on tehty useita ja tutkimuksia on käynnissä edelleen. Laajan Solrosen:in päiväkodissa toteutetun tutkimuksen loppupäätelmä oli, että lapset sairastivat jopa yli 50 %:a vähemmän Air Revivalin asennuksen jälkeen, mikä oli suoraa seurausta ylähengitystie-infektioiden esiintyvyyden vähenemisestä. Ruotsin TV 4:n uutinen aiheesta katsottavissa täältä.

 

- Miksi tilauksessa kysytään matkapuhelinnumeroa?

VASTAUS: Tilaustiedoissa kysytään matkapuhelinnumeroa postin noutoilmoituksen tekstiviesti-ilmoitusta varten.

 

- Eikö Suomessa ole todella puhdas ilma, ei kai meillä ole tarvetta ilmanpuhdistukselle?

VASTAUS: Suomessa ulkoilma on verrattain erittäin puhdasta ja  luonnossa oleilu osaltaan edesauttaa omaa immuunipuolustusta puolustautumaan liikenteen pienhiukkasia vastaan.
Samanaikaisesti sisäilman laatu on heikentynyt, vaikka sen puhtaus on vähintään yhtä tärkeää; Monet oleilevat sisätiloissa jopa 90 %:a ajasta. Tähän liittyen erityinen riskitekijä on altistua ilmassa esiintyville viruksille ja homeelle. Ilman pilaantumisen merkittävimpiä tekijöitä ovat haitalliset, hyvin pienet hiukkaset, jotka syntyvät fossiilisten polttoaineiden (dieselpolttoaineiden) ja puun poltosta. Ilmanlaatuun vaikuttavat myös kookaammat partikkelit, kuten bakteerit ja erilaiset allergeenit. Itse asiassa sisäilma voi olla terveydelle haitallisempaa kuin ilma ulkona, koska hyvin pienet hiukkaset kulkeutuvat kaikkialle. Lisäksi rakenteelliset puutteet aiheuttavat kosteusvaurioita, jotka aikaansaavat homekasvua ja muita ongelmia sisäilmaan. Toisin sanoen biologisesti aktiiviset ainesosat ilmassa koostuvat erikokoisista hiukkasista. Jotkut näistä ovat niin pieniä, että ne pääsevät verenkiertoon hengitysteiden kautta ja vaikuttavat epäsuotuisasti immuunijärjestelmäämme.

 

 

Please reload

Please reload