Miten puhtaampi sisäilma vaikuttaa virusten leviämiseen?

Tutkijat ovat havainneet hiljattain, että uusi koronavirus säilyy ilmassa erittäin sitkeästi ja voi pysyä ilmateitse tartuttavana yli 12 tuntia.

 

Air Revival -sisäilmanpuhdistinta on tutkittu COVID-19 koronan kaltaisten virusten hallintakyvyn suhteen jo vuosia. Tutkimustulokset ovat viitanneet siihen, että hengitystieinfektiot kulkeutuvat ilman välityksellä ja käsihygienian lisäämisen vaikutukset jäävät siksi rajallisiksi. Kun ilman suhteellinen kosteus on yli 35 %:a ilman puhdistaminen sähköstaattisella periaatteella sekä vähentää ilman hiukkaskuormaa, mutta myös eliminoi viruksia. 


Virus säilyy "ryhmittymällä" ilmassa esiintyviin partikkeleihin. Samanaikaisesti ilmassa esiintyvä, vesihöyryn vetyperoksidin pitoisuus, määrittää virusta tappavan vaikutuksen. Ryhmittyneellä partikkelien "klusterilla" on myös painovoimasta johtuen lyhyempi mahdollisuus pysyä ilmassa. Kun ilma on kuivaa ja suhteellisen ilmankosteuden osuus laskee, sedimentaatioprosessi ei ole yhtä todennäköinen ja virusten olemassaolo lisääntyy ja siten mahdollisuus tartuttaa enemmän yksilöitä kasvaa.

 

Lisäksi Air Revival -tutkimuksissa on päädytty tiettyihin mekanismeihin infektioiden vähenemisen taustalla:

 

- Neutraloimalla normaalisti ilmassa esiintyvä positiivinen sähköstaattinen varaus heikentyy viruspartikkeleiden kyky pysyä aktiivisena. Tutkimukset osoittavat, että esim. influenssavirus voi olla aktiivinen ilmassa> 5 tuntia.

 

- Vähentämällä sisäilman biokuormitusta (biologisesti aktiivisten partikkeleiden määrää; nanopartikkeleita polttomoottoreista, mykotoksiineista, viruksista, mikro-organismeista, allergeeneista) luodaan immuunijärjestelmälle ja limakalvojen hengitysteille paremmat mahdollisuudet kestää haitallisten partikkelien aiheuttama "hyökkäys". Hengittämällä puhtaampaa ilmaa, voidaan oman immuunijärjestelmän toimintaa tukea, sen saadessa levätä. 

 

On tiedossa, että hienojakoisten hiukkasten muodossa olevat ilman epäpuhtaudet johtavat immuunijärjestelmämme aktivoitumiseen aiheuttaen niin kutsuttua "oksidatiivista stressiä". Tämä saattaa johtua immuunijärjestelmän heikentyneestä kyvystä vastata nopeasti uhkaavaan tartuntaan - se on yksinkertaisesti liian työllistetty käsittelemään ilman epäpuhtauksia, eikä kykene puolustautumaan uusia mikro-organismeja vastaan.

 

Lue Air Revival - laitteen kehittäjän artikkeli aiheesta tästä

(teksti on kopiosuojattu  alkuperäisversio englanniksi).

Please reload

Please reload