Lääkäri Karl G. Rosén kertoo Air Revivalin kehityksen taustoista

Ulkoilman pienhiukkasten on todettu lisäävän lasten ja astmaatikkojen oireita sekä hengitys- ja sydänsairaiden sisäänottoja sairaaloihin.

 

Ulkoilman hiukkasten aiheuttamien terveyshaittojen ehkäisemiseksi ei ole nykyisen tutkimustiedon perusteella määriteltävissä pitoisuutta, jonka alapuolella haittoja ei esiintyisi. Nanokokoisten pienhiukkasten oletetaan olevan terveydelle erityisen haitallisia, koska ne kulkeutuvat syvemmälle hengitysteihin, jopa verenkiertoon, kuin suuremmat hiukkaset.

 

Tutkijat ympäri maailman tutkivat yhä huolellisemmin ilman pilaantumisen vaikutuksia. Kaikissa raportoiduissa tutkimuksissa on tullut esiin terveyteen vaikuttavia seikkoja. Jopa suhteellisen puhtaan ilman Tukholmassa on todettu lisäävän riskiä astmaan ja allergiaan yli 4000 lasta käsittäneessä BAMSE-tutkimuksessa Ruotsissa.

(Lisätietoa tutkimuksesta https://ki.se/en/imm/bamse-publications)

 

Ilman pilaantumisen merkittävimpiä tekijöitä ovat haitalliset, hyvin pienet hiukkaset, jotka syntyvät mm. fossiilisten polttoaineiden (dieselpolttoaineiden) ja puun poltosta. Ilmanlaatuun vaikuttavat myös kookaammat partikkelit, kuten bakteerit ja erilaiset allergeenit.  Valitettavasti emme ole suojattuja näiltä hiukkasilta edes sisätiloissa. Itse asiassa sisäilma voi olla terveydelle haitallisempaa kuin ilma ulkona, koska hyvin pienet hiukkaset kulkeutuvat kaikkialle. Lisäksi rakenteelliset puutteet aiheuttavat kosteusvaurioita, jotka aikaansaavat homekasvua ja muita ongelmia sisäilmaan; Toisin sanoen biologisesti aktiiviset ainesosat ilmassa koostuvat erikokoisista hiukkasista. Erittäin hienot hiukkaset ovat mm. dieselmoottorin tuottamia. Niiden nano-koko tarkoittaa, että immuunijärjestelmä ei kykene kaappaamaan niitä, ja ne kulkeutuvat keuhkoista veren kautta kaikkiin kehon elimiin, myös aivoihin.

 

Professori, lastenlääkäri Karl Gustav Rosén, AirRevivalin kehittäjä on tutkinut sisäilma-asioita vuosikymmeniä ja havainnut selkeän yhteyden muun muassa lasten ylähengitystieinfektioiden esiintyvyyden ja sisäilman laadun välillä.

Hän kertoo patentoimansa innovaation kehityksen taustoista oheisella videolla ja korostaa erityisesti ihmiskehon uskomattoman immuunijärjestelmän kykyä toimia ja pitää meidät terveinä.

 

Sisäilmanpuhdistin tukee osaltaan kehon omaa kykyä hoitaa itseään: Kun hengitämme puhdasta ilmaa kotona ja etenkin nukkuessa, saa kehon immuunipuolustus aikaa levätä jaksaakseen taistella haitallisia hiukkasia, bakteereja ja allergeeneja vastaan silloin, kun hengitettävään ilmaan ei voi vaikuttaa.

 

Videon lopussa ruotsalaisen päiväkodin johtaja kertoo yllättyneensä erinomaisista tuloksista, mitkä Air Revivalin asennus Solrosen:in esikouluun sai aikaan. Lapset sairastivat huomattavasti vähemmän. Video on englanninkielinen.

Please reload

Please reload